🍹 Cluburi Bucuresti 🍹 Cluburi Bucuresti 🍹 Cluburi Bucuresti Nindos
Evenimente Lansari Eventim.ro Amon Amarth + As I Lay Dying

Eveniment de la Eventim.ro

Amon Amarth + As I Lay Dying

/ susținut de Eventim.ro
Eventim.ro, Str. Bulevardul Bratianu, nr. 6, Eventim.ro, București (Universitate) , România vezi harta
Local orchestration

Formatia suedeza AMON AMARTH este in prezent una dintre cele mai importante trupe de death metal melodic din lume, avand la activ 9 albume discografice. “The Pursuit of Vikings”, "Twilight of the Thunder God" sau "Guardians of Asgaard" sunt piese de rezistenta pentru orice club de rock/metal si cu siguranta nu lipsesc din playlist-ul oricarui amator de sonoritati metal.

Trupa a fost fondata sub numele de Scum, abordand sonoritati grindcore, in anul 1988 de catre Paul „Themgoroth” Mäkitalo - voce, Olavi Mikkonen - chitara si Ted Lundström - bas.
Sonoritatile formatiei s-au indreptat spre zona death metal melodic odata cu cooptarea noului solist vocal, Johan Hegg.
Numele de AMON AMARTH a fost adoptat in anul 1991, odata cu lansarea pe piata a primului demo intitulat “Thor Arise”.

Versurile, ce abordeaza teme din mitologia nordica, lumea precrestina sau era vikinga, i-a facut pe multi sa catalogheze aceasta formatie ca fiind una de viking metal, insa aceasta etichetare a fost respinsa de formatie, Johan Hegg declarand intr-un interviu din 2008 urmatoarele:
“Cantam death metal, scriem despre vikingi, unii se refera la noi ca la o trupa de viking metal, dar nu avem habar ce inseamna aceasta”.
Numele formatiei AMON AMARTH inseamna Muntele Destinului in limba sindarin (limba inventata de J.R. R. Tolkien).

Dupa lansarea primului MCD intitulat “Sorrow Throughout the Nine Worlds” si vandut in peste 6000 de copii, formatia reuseste sa semneze un contract cu celebra casa de discuri Metal Blade, unde scoate in 1998 albumul “Once Sent from the Golden Hall”, material ce obtine un excelent feedback din partea criticilor si revistelor de specialitate, rezultatul fiind o crestere brusca a popularitatii in randul amatorilor de astfel de sonoritati, lucru care aduce si primele turnee.

Muzica formatiei Amon Amarth se bazeaza pe riff-uri puternice, melodice si, asa cum am amintit, pe versuri ce abordeaza teme din mitologia nordica, lumea precrestina sau era vikinga, in timp ce show-rile sunt completate de scenarii elaborate.

Dupa cateva schimbari de component, in 1999 este lansat albumul “The Avenger”, iar in 2001 ”The Crusher” - fiind considerat cel mai agresiv album al formatiei.
2002 aduce un nou album intitulat “Versus the World”, iar in 2004 este lansat excelentul “Fate of Norns”, ce contine si piesa “The Pursuit of Vikings” ,care va ajunge o piesa de referinta pentru Amon Amarth.

La inceputul lui 2008 formatia participa la un turneu in Australia si Noua Zeelanda, castigand noi fani ai sonoritatilor metal, dupa care lanseaza “Twilight of the Thunder God”. Albumul le aduce si un turneu in America in calitate de cap de afis, concerte in India, iar in 2010, dupa un nou turneu american de succes, formatia este numita “Best Breakthrough Act” in cadrul galei Golden Gods organizata de catre Metal Hammer.
“Twilight of the Thunder God” ocupa pozitii importante in topurile din toata lumea: # 50 in SUA , # 6 in Germania, # 10 in Finlanda, # 11 in Suedia, # 14 in Austria, # 21 in Elveţia si pozitia # 7 in top 20 intr-un clasament realizat de Revolver Magazine pentru anul 2010 .

Pe data de 27 ianuarie 2011 Metal Blade lanseaza primul single "War of the Gods", ce prefateaza ultimul album al formatiei intitulat “Surtur Rising”, lansat pe data de 29 martie 2011. Pentru acest nou material tobele au fost inregistrate in studioul Park din Stockholm, iar restul instrumentelor in studioul Fascination Street din Orebro, Suedia. “Surtur Rising” este promovat printr-un turneu ce include America si Europa si care va ajunge si in Romania in data de 19 noiembrie 2011.

Discografie:
Sorrow Throughout the Nine Worlds (1996)
Once Sent from the Golden Hall (1998)
The Avenger (1999)
The Crusher (2001)
Versus the World (2002)
Fate of Norns (2004)
With Oden on Our Side (2006)
Twilight of the Thunder God (2008)
Surtur Rising (2011)

Tracklisting "Surtur Rising":
01. War Of The Gods
02. Tock`s Taunt - Loke`s Treachery Part II
03. Destroyer Of The Universe
04. Slaves Of Fear
05. Live Without Regrets
06. The Last Stand of Frej
07. For Victory Or Death
08. Wrath Of The Norsemen
09. A Beast Am I
10. Doom Over Dead Man
Editia limitata bonus tracks:
11. Balls to the Wall (Accept cover)
12.War Machine (Kiss cover)
Editia iTunes bonus tracks
13. Aerials (System of a Down cover)
Digipak edition
Live DVD.

Amon Amarth
Johan Hegg - voce
Johan Söderberg - chitara
Olavi Mikkonen - chitara
Ted Lundström - chitara
Fredrik Andersson - tobe

AS I LAY DYING, formatie americana de metalcore ce isi are sediul in San Diego (California), a fost infiintata in 2000 de catre Tim Lambesis - voce, insa o formula completa prinde contur in anul 2001.
Dupa semnarea unui contract avantajos cu Metal Blade America, formatia lanseaza primul album “Beneath the Encasing of Ashes” in 2001, castigand foarte repede simpatia publicului si a presei de specialitate. Rezultatele nu intarzie sa apara si “An Ocean Between Us”, material lansat in 2007, ajunge pe locul 8 in Billboard 200 si locul 1 pe Top Rock chart.
In 2007, AS I LAY DYING a castigat la MTV 2 premiul "Ultimate Metal God”. In 2008 a fost numita formatia anului la San Diego Music Awards, iar piesa "Nothing Left” a fost nominalizata la premiile Grammy din acelasi an.
”The Powerless Rise” este ultimul album semnat As I Lay Dying si a fost lansat pe 11 mai 2010 via Metal Blade Records.

Prezenta la cele mai importante festivaluri europene (precum Wacken Open Air, With Full Force, Soundwave Festival, Sounds of the Underground, Warped Tour, Taste of Chaos) si cantand in turnee alaturi de nume importante ale rock-ului/metal-ului actual, trupa a reusit sa se remerce si sa fie apreciata atat de fanii impatimiti ai sonoritatilor metalcore, cat si de cei care asculta alte genuri muzicate din aria metal-ului.

Pentru 2011 formatia pregateste un album aniversar. “Vom lansa un material special pentru a aniversa zece ani de As I Lay Dying. Va fi o combinatie de piese noi, cover-uri, remixuri. Vrem sa oferim fanilor ceva cu totul special. Trei piese noi sunt deja in faza de mixaj”
Pe data de 19 noiembrie 2011, evenimentul va fi sarbatorit de catre fanii din Romania ce vor fi prezenti la primul concert al trupei in tara noastra.

AS I LAY DYING:
Josh Gilbert - bas, voce
Nick Hipa - chitara
Tim Lambesis - voce
Jordan Mancino - tobe
Phil Sgrosso – chitara

Discografie
Beneath the Encasing of Ashes (2001)
Frail Words Collapse (2003)
Shadows Are Security (2005)
An Ocean Between Us (2007)
The Powerless Rise (2010)

asilaydying.com

Bilete aici:

eventim.ro - ro

Numele tau: Adresa de e-mail:
Amon Amarth + As I Lay Dying
Eveniment Eventim.ro - Amon Amarth + As I Lay Dying
Formatia suedeza AMON AMARTH este in prezent una dintre cele mai importante trupe de death metal melodic din lume avand la activ 9 albume discografice The

cluburibucuresti  .RO 

Cea mai mare colectie de locatii, cluburi, baruri, cafenele, ceainarii si puburi din Bucuresti
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@nindos.ro