🍹 Cluburi Bucuresti 🍹 Cluburi Bucuresti 🍹 Cluburi Bucuresti Nindos
Evenimente Piese de teatru Godot Cafe "Bullets over Lipscani" inspirat de Woody Allen | Regia: Eugen Gyemant

Eveniment de la Godot Cafe

"Bullets over Lipscani" inspirat de Woody Allen | Regia: Eugen Gyemant

/ susținut de Godot Cafe-teatru
Godot Cafe, Str. Blanari, nr. 14, Godot Cafe, București (Centrul Vechi) , România vezi harta
Local orchestration
'Afiș eveniment ""Bullets over Lipscani" inspirat de Woody Allen | Regia: Eugen Gyemant", susținut de
Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc Scenografia: Iza Târțan Afișul: Tudor Prodan Durata: 1h Preț bilet: 30 lei "Spectacolul tânărului ...
Publicat: / Actualizat: 16 septembrie 2013, 10:21
223 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Evenimente trimis de pe 🍹 Cluburi Bucuresti: “"Bullets over Lipscani" inspirat de Woody Allen | Regia: Eugen Gyemant” — Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc Scenografia: Iza Târțan Afișul: Tudor Prodan Durata: 1h Preț bilet: 30 lei "Spectacolul tânărului ...

trimite

Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc
Scenografia: Iza Târțan
Afișul: Tudor Prodan

Durata: 1h
Preț bilet: 30 lei

"Spectacolul tânărului regizor Eugen Gyemant este savuros, transformând nuvela lui Woody Allen într-o comedie alertă, plină de ritm, în cheia clasicelor “film noir” americane ale anilor ’40.
Cele două personaje principale - detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu ( a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) - mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Conţinutul acestor replici este, desigur, unul filozofic: existenţialiştii în frunte cu Sartre să îl fi omorât pe Dumnezeu, se întreabă detectivul chemat la secţia de poliţie să identifice un cadavru care se potriveşte portretului Celui Dat Dispărut. Sub acoperirea personajelor schematice din filmele poliţiste, Woody Allen strecoară o viziune ironică, îmbrăcată în tone de umor, asupra intelectualului contemporan, pierdut în labirintul reflexiei filozofice. La urma urmei, ce poate fi mai "sexy" decât un bordel în care fetele sunt specializate pe teme din opera marilor autori, începând cu Dostoievski şi terminând cu Proust.
În rolul unui detectiv a la Humphrey Bogart, plin de nerv, gata oricând să fenteze chiar şi Moartea câştigând un joc pe calculator de Mortal Kombat, Dan Rădulescu face dovada unei disponibilităţi histrionice veritabile, generând permanent surpriză. Smaranda Caragea intră cu uşurinţă în pielea unei întregi serii de femme fatale, accentuându-le depotrivă profilul "psihologic."
Un spectacol pe care trebuie să-l vedeţi, într-unul din locurile cele mai active scene ale teatrului idependent, Godot Café Teatru."
Anca Ionita - TimeOut

"Parodie cat cuprinde, umor nebun si iz de Woody Allen actori teribili si foarte tineri. Si o portie de teatru cum nu ai mai gustat. O roscata navaleste in biroul unui detectiv particular si ii cere sa-l gaseasca pe Dumnezeu. Apoi acelasi detectiv joaca Mortal Kombat cu insasi Moartea, pentru 100 de dolari. Iar la final afli ca Libraria Carturesti e o "fatada" care adaposteste un bordel cu prostituate intelectuale: "Nevasta-mea e grozava, nu ma intelege gresit. Dar nu accepta sa-l discute pe Patapievici cu mine! De cate ori mi se face pofta, o sun pe Flossie, matroana. Are un master in literatura comparata. Eu o sun, imi dau un nume fals, si ea imi trimite o intelectuala pe la mine", povesteste unul dintre "clienti", spre deliciul publicului.
Intr-un cuvant, Bullets over Lipscani, cel mai savuros spectacol de teatru vazut de HotNews in 2011."
Alina Neagu, Matei Budes - HotNews.ro

"În spectacolul regizat de Eugen Gyemant (oare regizorul o fi scris şi scenariul?) au jucat în vervă Dan Rădulescu, Cătălin Babliuc şi Smaranda Caragea, făcând un slalom plin de viaţă printre replici subtile şi vii, însă scrise pentru connaisseurs, pentru un public de elită înzestrat cu umor şi ceva luciditate. Celor care nu au auzit de nume ca Dostoievski, Hegel, Satre, Heidegger etc. le va fi greu să reziste, aşa că e de preferat să nu-şi piardă timpul şi să nu-l irosească nici pe-al altora. Publicul de vineri seara chiar asta arăta, umor şi luciditate, asigurând un feedback entuziast şi civilizat, savurând cheful de joc şi mai ales de joacă al celor trei actori. „Bullets over Lipscani” este o ca un joc de artificii spectaculos, care te înveseleşte şi-ţi ia ochii, fără să dureze mult. Are o ironie precisă, dar nu tranşantă, are forţa replicii ascuţite care nu se lasă pe tânjeală şi, de asemenea, forţa unui joc care nu se ia în serios. Cât despre cei care nu gustă parodia prin intertext, nu pentru ei este spectacolul. Aşa cum Godot Cafe nu este pentru toţi. Ci pentru cei care vor reveni."
Dana Ionescu - Yorick.ro

Numele tau: Adresa de e-mail:
Eveniment Godot Cafe - "Bullets over Lipscani" inspirat de Woody Allen | Regia: Eugen Gyemant
Cu Dan Rădulescu Smaranda Caragea Cătălin Babliuc Scenografia Iza Târțan Afișul Tudor Prodan Durata 1h Preț bilet 30 lei Spectacolul tânărului

cluburibucuresti  .RO 

Cea mai mare colectie de locatii, cluburi, baruri, cafenele, ceainarii si puburi din Bucuresti
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@nindos.ro